Verdens bedste boller

Jeg ved godt at boller ikke er verdens mest spændende ting at vise frem, men jeg bliver nødt til at dele den her opskrift med jer! Jeg vil gå så langt at sige at det her er opskriften på verdens bedste boller! De er nok ikke de sundeste, som f.eks. disse her, men de smager fantastisk godt, er nemme at lave og ser fine ud!

Ingredienser:

{jeg fordoblede den nedenstående portion}

 • 25 g gær
 • 4 spsk. lunkent vand
 • 2 dl. mælk {jeg erstattede mælken med soyadrik}
 • 4 tsk. sukker
 • 4 spsk. olie {jeg brugte olivenolie}
 • 0.5 tsk. salt
 • 450 gram hvedemel

Gæren opløses i det lunkne vand og halvdelen af melet samt de resterende ingredienser tilsættes. Ælt dejen og tilsæt lidt efter lidt resten af melet. Lad dejen hæve i en god times tid. Det er meget vigtigt at dejen får lov at hæve, da det er den der gør, at bollerne bliver luftige. Når den har hævet længe nok, æltes den let og deles ud på lidt større boller, men størrelsen er op til den personlige smag. Bollerne pensles med æg og bages i ca. 12 minutter ved 225 grader.

Du vil måske også kunne lide:

9 Comments on Verdens bedste boller

 1. sanne
  06/11/2011 at 7:33 am (6 years ago)

  Årh boller…… hjemmebagte boller. Kan seriøst ik huske hvornår jeg sidst har fået det….
  Forøvrigt, dine billeder er så fine, lægger du et filter eller noget over når du redigerer? (jeg er SÅ dårlig til den slags) De ser bare så fine ud i farverne altid??

  //Sanne

  Reply
  • Milana
   06/11/2011 at 7:55 am (6 years ago)

   Hej Sanne – så er det jo den perfekte mulighed for at bage boller – jeg lover de, dig er så gode! ;) Jeg bruger noget der hedder Toycamera til Mac til at give dem den finish:)

   Reply
 2. sanne
  06/11/2011 at 11:45 am (6 years ago)

  Åh ja, det er bare de der kulhydrater, og har lidt lovet mig selv pasta i dag, så det går nok ikke :)
  Se det er jo der mit problem er…. Den der Mac jeg endnu ikke har :/

  Reply
  • Milana
   06/11/2011 at 12:52 pm (6 years ago)

   Skynd dig og invester i en Mac – det er det bedste du kan gøre for dig selv :) Og det kan være programmet findes til Windows. Prøv at google det.

   Reply
 3. Lotte
  07/11/2011 at 6:33 pm (6 years ago)

  Uh, de ser vildt lækre ud! Jeg låner lige opskriften :)
  Og tusind tak for tilføjelsen på din blogroll, jeg følger lige lidt med herinde.
  /L

  Reply
  • Milana
   07/11/2011 at 7:54 pm (6 years ago)

   Tak, Lotte :) Og lån du bare – de er vildt lækre. men jeg kan lige tilføje at de smager bedst samme dag som de bliver bagt :)

   Reply
 4. Camilla
  10/11/2011 at 10:11 pm (6 years ago)

  muums de ser også gode ud.
  har længe haft lyst til at bage sådan nogle rigtig gode gamle danske fødselsdagsboller og de der ligner dem som i min verden er fødselsdagsboller, så tak for opskriften. Den glæder jeg mig til at prøve og ikke mindst smage.

  Kig forbi min blog, den er helt helt ny ;)
  Camilla
  http://lifestyleofmystyle.tumblr.com

  Reply
  • Milana
   11/11/2011 at 1:32 pm (6 years ago)

   Du skal bruge den her opskrift – den er SÅ god :)

   Reply
 5. Lene Ohlsson
  14/05/2012 at 7:33 pm (5 years ago)

  Hej Milana, jeg leder efter en super god opskrift på frokostboller. Vi har lavet nogle med mel, havregryn, vand, honning, salt, men dem er vi blevet trætte af. Har du en god opskrift på frokostboller. mvh Lene

  Reply

Leave a Reply