Til Thailand med min kæreste

Min kæreste som i mødte her har en thailandsk mor og har derfor et stort kendskab til landet. Her giver han nogle tips til hvad man skal opleve i landet!

Hvis du overvejer at rejse og gerne vil opleve eksotiske kulturer, så er Thailand et fantastisk sted at tage hen. Med en thailænder som mor, har jeg rejst ofte til Thailand. Derfor ved jeg også at, Thailand blevet en foretrukkent sted for turister at tage hen de sidste 10-15 år – og med god grund. Det tropiske klima er lig med varmt vejr hele året rundt. Fordi det er så populær en rejsedestination, så er det også nemt at finde billige fly-billetter. Så pak dine tasker og flyv Thailand! Thailand tilbyder en masse forskellige rejseoplevelser. Hvis du gerne bare vil ligge og flyde ved poolen, kan du gøre det ved et af de mange luksushoteller. Hvis du hellere vil væk touristkulissen, er der rig mulighed for selv at opdage smukke strande, fantastiske og farverige jungler og bjerge. Mulighederne er uendelige.

Hvad skal jeg opleve?

Hovedstaden Bangkok er et fremragende sted at bruge en dag eller to, og virkelig opleve storbyliv – byen er en af verdens tyve største. Her kan du f.eks. shoppe i centrum eller ved det flydende marked. Bangkok har også flere imponerende templer. Den 3 meter høje Buddha af rent guld, i templet Wat Traimit, er i hvert fald værd at se – og det er den liggende Buddha i templet Wat Po også.

Men du vil helt sikkert gerne væk fra byen og skyskraperne. Du kan vælge at tage nord på og opleve bjerge, jungler og skove – det er en kanon mulighed for at trekke og virkelig opleve steder, hvor tourister normalt ikke kommer. De fleste tourister kommer til Thailand for at opleve de smukke strande sydpå, så jeg ved fra personlig erfaring, at man ikke ser tourister nordpå – det betyder selvfølgelig at du f.eks. har en stor chance for at finde vandfald ingen andre har set.

Den sydlige region af Thailand er klart grunden til, at Thailand er så populært og attraktivt. Man skulle ikke tro det, men rejsebeaureuernes paradis-lignende billeder af en hængekøje mellem et par palmer lige ned til en krystalklar strandkant, er rent faktisk sådan mange strande ser ud i Thailand. Sandet er hvidt som sne, og vandet er krystalklart og azurblåt. Thailand er som sagt meget populært, så man skal gøre en lille indsats, hvis man vil finde og have den perfekte strand for sig selv.

Jeg ved at mange rejser til Phuket, men mit råd er: Lad være. Phuket er så tourist som det overhovedet kan blive. Ja, der er en vis sikkerhed ved at alt er opstillet og touristvenligt. Men du kan sagtens finde strande og bungalows i det omkringliggende område som er langt bedre og flottere.

Hvis du gerne vil væk fra alle touristerne, vil jeg anbefale at finde de såkaldte Longboats. De plejer som regel at sejle ud til forskellige øer og strande, som ikke kan nås med bil – og det er den bedste måde at finde steder uden alt for mange tourister.

For at få en virkelig autentisk oplevelse, er det ikke nok bare at finde de flotteste strande – man skal også spise den mad som Thailand er kendt for. Det ville være en skam at rejse så langt, og leve af fastfood. Kom væk fra de store restauranter og spisekæder fra vesten. Men pas på chili – i Thailand er chili meget stærkt, og det er ikke for sjov hvis menuen siger der er meget chili i.

Tips til en fantastisk oplevelse

– Tag en chance engang imellem. Man behøver ikke altid at følge rejsebrouchurens vejledning.

– Spørg de lokale om de gode steder

– De fleste gode strande nås med Longboat

– Spis hvor de lokale spiser – det er som regel de bedste steder

Du vil måske også kunne lide:

Leave a Reply