Spinatpesto // Citronpasta

spinatpasta

Pesto kan gøre enhver ret mere smagfuld, spændende og anderledes. En helt almindelig salat med lidt tomater, peberfrugt og avocado bliver pludselig til en ret i sig selv og ikke blot noget man spiser til sin hovedret. Soltørrede tomater og basilikum er de mest populære pestoingredienser, men der er mange muligheder når det kommer til denne lækre sag. Min brors italienske kæreste er vild med at lave mad og en af hendes seneste opskrifter var spinatpesto, som jeg måtte afprøve. Den smager ligeså godt som en pesto baseret på basilikum, og passede helt fantastisk en pasta med citron og sort peber, som jeg fik efter en af min kollegaer havde tilbragt påsken i Verona. Har I smagt spinatpesto før? Find opskriften længere nede i indlægget.

spinatpestoOpskrift

  • 50 g spinat
  • 10-15 mandler
  • 20 g pinjekærner
  • 1 dl olivenolie
  • 1 halv håndfuld pecorino
  • 1 fed hvidløg

Jeg laver altid pesto på gefül og synes det er svært at sige hvor meget man skal bruge af de forskellige ting – det hele afhænger også på hvor stor en portion man vil lave. Alle ingredianserne blendes – hvis pestoen er for grofthakket tilføj mere olivenolie. Kan holde sig i køleskab til dagen efter også. Se også hvordan jeg laver pesto med soltørrede tomater og pesto med ærter.

spinatpestopestoDSC_0068

Du vil måske også kunne lide:

4 Comments on Spinatpesto // Citronpasta

  1. Ida
    15/04/2013 at 12:36 pm (4 years ago)

    Jeg elsker pesto og smager gerne på forskellige slags. Og spinat er godt, så spinatpesto lyder så lækkert :)

    Reply
  2. Guapizimo
    15/04/2013 at 7:39 pm (4 years ago)

    Dejligt med en opskrift, det skal helt sikkert prøves en dag! :)

    Reply
  3. Lullumut
    16/04/2013 at 9:14 pm (4 years ago)

    Mm, hvornår skal jeg på bloggerdate hos dig, det ser sååå delikat ud :-) Og fedt med “pin”-funktionen :-)

    Reply

Leave a Reply