Raw pecan pie uden tilsat sukker + noget om chiafrø

pecan-pie-opskrift.jpg

Her i vintermånederne, og nu hvor den første sne er faldet over Danmark, er det nemt at blive fristet af søde sager og andre lækkerier. Der er dog masser af smagfulde, sunde alternativer, som helt sikkert tilfredsstiller den søde tand, og åbner op for nye og spændende dessert-oplevelser. Min kæreste og jeg har fundet denne amerikanske klassiker, Pecan Pie, i en lækker og ikke-så-sukker-og-fedtfyldt version – og den smager helt fantastisk. Passende til dig som er veganer eller glutenallergiker. Raw Pecan Pie er utrolig nem at lave, og som navnet antyder, så er den lavet udelukkende på naturlige produkter, nødder og frugter. 

pecan-pie

Raw Pecan Pie
Write a review
Print
Ingredients
  1. TÆRTEDEJEN
  2. 150 g mandelmel
  3. 2 spsk kokosolie
  4. 2 spsk agavesirup
  5. 1 tsk vanilje
  6. 1 knsp salt
  7. FYLDET
  8. Ca. 10 friske dadler
  9. 50 g pecannødder
  10. 1 spsk chiafrø
  11. 1 moden banan
  12. 2 tsk vanilje
  13. 1/2 spsk kanel
  14. 1/8 tsk stødt muskatnød
  15. Ekstra pecannødder til pynt
Sådan tilbereder du din tærte
  1. 1. Tag alle tærtedejsingredienser og blend dem i en foodprocessor, indtil det minder om en dej
  2. 2. Fordel dejen ud i en tærteform, eller vær lidt kreativ og brug 3 små tærteforme (Alt er jo bare lidt sødere i mini-udgaver!)
  3. 3. Tag alle fyldingredienser, undtagen de ekstra pecannødder til at pynte med, og blend dem i en foodprocessor, indtil det bliver en jævn masse
  4. 4. Fordel fyldet jævnt over tærtedejen
  5. 5. Brug dine ekstra pecannødder til at pynte tærten med
  6. 6. Sæt tærten i fryseren 3-4 timer, eller hen over natten
  7. 7. Tag tærten ud af fryseren
  8. 8. Servér gerne inden for en time, fra den er taget ud af fryseren - den skal nydes så frisk som muligt
Tasty Pretty Things http://tastyprettythings.dk/

Chiafrø – hvorfor er de gode

Chia er nogle fantastiske små frø, som kan gøre din madlavning en hel del sundere, i den forstand at de er gode for dit helbred. 

  • Chiafrø har et højt indhold af fibre
  • Chiafrø er fyldte med omega-3 fedtsyrer, som vi jo ved er godt for helbredet – vi får det blandt andet også fra at spise fisk
  • En skefuld chiafrø er rig på calcium, hvilket er rigtig godt for tænder og knogler
  • Chiafrø en rigtig god kilde til protein
  • Chiafrø har mange antioxidanter, hvilket er med til at holde din krop
Du vil måske også kunne lide:

4 Comments on Raw pecan pie uden tilsat sukker + noget om chiafrø

    • Milana
      14/01/2014 at 8:37 pm (3 years ago)

      Det kan varmt anbefales :)

      Reply
  1. Anna
    17/01/2014 at 8:31 pm (3 years ago)

    Hvor ser de bare fantastisk lækre ud! Dem må jeg lave! Hvor mange bliver der ca af en portion?
    Jeg har også en madblog, du er velkommen til at smutte forbi anna-mad.blogspot.dk
    Knus Anna

    Reply
    • Milana
      18/01/2014 at 9:29 am (3 years ago)

      Hej Anna :) Tak

      Det bliver til ca. 3 forme – jeg brugte Patisse ø: 10 cm forme. Jeg lavede kun tre, men der var stadig lidt fyld tilbage, dog er tærtebunden perfekt til tre. Så lav en smule ekstra bund hvis du vil have flere.

      Dog synes jeg det er svært at spise sådan en helt selv, så jeg ville nok bare bruge én tærteform og så skære stykker af den ud. :) Brug så den der hedder ø: 24 cm. :)

      Håber, det hjælper.

      Knus Milana

      Reply

Leave a Reply