Opskrift: Hjemmelavet Pesto

hjemmelavet-pesto

Jeg elsker pesto og køber det tit, men efter jeg fandt ud af hvor lige til det egentlig er at lave sin egen pesto {og hvor meget bedre smagen er} har jeg svært ved at nøjes med den indkøbte vare. Når jeg køber pesto er det som regel fra Løgismose – det er den absolut bedste og et fantastisk alternativ til en hjemmelavet – den smager næsten på helt samme måde! Pesto kan bruges til mange retter, men jeg bruger det normalt med salat, eller en lækker bruschetta!

Opskrift

Dette er en af de opskrifter jeg laver på gefül og det kan være svært at komme med præcie mål, men man kan næsten ikke lave en pesto forkert!

  • En håndfuld pinjekærner som ristes på panden (pas på at de ikke brænder på – det påvirker smagen meget!}
  • 150 g soltørrede tomater
  • 1 dl olivenolie {jo mere man tilsætte jo mere flydende bliver ens pesto}
  • En halv potte frisk basilikum
  • 50 g pecorino- eller parmesanost

Blend det hele sammen i en blender – jeg kan godt lide både den grove og crunchy udgave og den helt blendede som har en meget blød konsistens. Buon appetito!

opskrift-pesto-tomat

Facebook

Du vil måske også kunne lide:

16 Comments on Opskrift: Hjemmelavet Pesto

  1. Guapizimo
    21/01/2013 at 11:06 am (5 years ago)

    Det ser lækkert ud og de soltørrede tomater må give en ekstra god smag. Jeg er også fan af hjemmelavet pesto!

    Reply
  2. Didda
    21/01/2013 at 12:40 pm (5 years ago)

    Jeg elsker også pesto og spiser det på min madpakke hver dag. Burde faktisk også prøve at eksperimentere med at lave det selv :)

    Reply
  3. Valentina
    21/01/2013 at 1:28 pm (5 years ago)

    Mmmmh, hvor læksi. Det må prøves! :D

    Reply
  4. Lullumut
    21/01/2013 at 6:17 pm (5 years ago)

    Lækkert :-) Måske det skal på madplanen på lørdag og så bare lidt god pesto og ost :-)

    Reply
  5. Jasmina
    21/01/2013 at 7:06 pm (5 years ago)

    Jeg er også klart mere til hjemmelavet pesto og laver det ofte. Det er meget nemt og smager hundrede gange bedre end den købte.

    Reply
  6. Julie P.
    21/01/2013 at 10:31 pm (5 years ago)

    Hvor ser det bare alt for lækkert ud! Bliver nødt til at prøve og lave min egen pesto snarest. :)
    Jeg spiser det faktisk relativt ofte, og det er bare ikke alle købe pestoer der smager lige godt.

    Reply
    • Milana
      21/01/2013 at 11:18 pm (5 years ago)

      Nej, der er bestemt nogle gode derude, men en hjemmelavet er bare bedst ;)

      Reply
  7. Dina
    22/01/2013 at 9:53 am (5 years ago)

    Ihh, det lyder som en lækker opskrift! Den skal jeg da helt klart afprøve :-)

    Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Opskrift: Hjemmelavet Pesto

  1. […] mere olivenolie. Kan holde sig i køleskab til dagen efter også. Se også hvordan jeg laver pesto med soltørrede tomater og pesto med […]

Leave a Reply