Opskrift: Bananbrød uden sukker

bananbrød

Banankage er godt, men banankage som jeg kender den indeholder en masse kalorier i form af sukker og smør. Så jeg gik i gang med ta lede efter et godt alterativ uden sukker og det fandt jeg her. Bananbrødet var vældig nemt og hurtigt at piske sammen og hele køkkenet duftede af kanel! Brødet fik en fantastisk flot farve og smagte bare så godt – og helt uden sukker. Det var sødt og knasende – og jeg kan varmt anbefale af lave det hvis man leder efter et lidt sundere alternativ!

Banankagebrød

250 g mel, groft speltmel eller grahamsmel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
50 g honning
1 æg
½ dl olivenolie {eller solsikkeolie}
Korn af 1 stang vanille (evt. vanillesukker)
4 modne, mosede bananer.
50 g hakket mørk chokolade min. 70%

Bland mel, bagepulver, kanel og salt i en skål. Pisk æg, olie, honning og vanille sammen. Vend melblandingen i dejen (pisk ikke). Vend bananerne i dejen med en gaffel. Tilsæt lidt mørk chokolade. Hældes i en brødform og bages ved 180 g. i 50-60 minutter.

bananbrød

Du vil måske også kunne lide:

21 Comments on Opskrift: Bananbrød uden sukker

  1. Guapizimo
    15/01/2013 at 10:51 am (4 years ago)

    Lækkert brød/kage med banan smager bare godt! Det sidste brød jeg lavede kunne jeg også godt tænke mig en sundere version af, men jeg kan jo starte med at prøve den udgave du har lavet her :)

    Reply
    • Milana
      15/01/2013 at 11:49 am (4 years ago)

      Jeg vil klart anbefale denne som et sundere alternativ :) Næste gang vil jeg lave den med grahamsmel eller speltmel – så skunne det blive endnu sundere.

      Reply
  2. (A+K)
    15/01/2013 at 11:29 am (4 years ago)

    Uhm, ser lækkert ud – jeg elsker bananbrød/kage i alle afskygninger, særlig med nødder i (:

    – Anne

    Reply
    • Milana
      15/01/2013 at 11:49 am (4 years ago)

      God idé med nødder – det vil jeg prøve næste gang :)

      Reply
  3. Didda
    15/01/2013 at 12:27 pm (4 years ago)

    Hvor lyder den bare lækker Milana :) og skønt at der er så meget banan i :)

    Reply
  4. Malene Larsen
    15/01/2013 at 2:17 pm (4 years ago)

    Det sker godt nok lækkert ud! Den må prøves :-)
    Er den stadig kageagtig eller er det mere som et brød?

    Reply
  5. Jasmina
    15/01/2013 at 8:45 pm (4 years ago)

    Det brød ser så lækker ud. Jeg kan næste dufte det gennem skærmen :)

    Reply
    • Milana
      15/01/2013 at 8:53 pm (4 years ago)

      Det duftede himmelsk kan jeg fortælle dig :)

      Reply
  6. walkinrunout
    16/01/2013 at 10:26 am (4 years ago)

    mums det lyder lækkert – jeg skal da vist prøve, at lave det snart!!!

    Reply
    • Milana
      19/01/2013 at 7:53 pm (4 years ago)

      Det er super lækkert og nemt! :)

      Reply
  7. Karoline
    02/02/2013 at 9:18 pm (4 years ago)

    Mmm hvor er den lækker, har lige bagt den, og hele familien er vilde med den! Proppede valnødder i, og det fungerer super! :)

    Reply
    • Milana
      03/02/2013 at 9:26 am (4 years ago)

      Hvor dejligt at høre Karoline :) Ha’ en god søndag!

      Reply
  8. Maria
    10/09/2013 at 12:57 pm (3 years ago)

    Super godt brød. Lavede det uden chokolade, og min datter på 11 mdr. elsker det :-)

    Reply
  9. Tanja
    25/01/2014 at 4:34 pm (3 years ago)

    Wauw det lyder lækker, det må prøves i en glutenfri version snart :)

    Reply
    • Milana
      27/01/2014 at 10:38 am (3 years ago)

      Det smager SÅ godt :) Lad mig vide hvad du synes om det, hvis du prøver det :)

      Reply

2Pingbacks & Trackbacks on Opskrift: Bananbrød uden sukker

  1. […] Bananoverload! Jeg fryser altid mine bananer ned, hvis de er ved at være overmodne og jeg kan se, at jeg ikke kan nå at få dem spist. Jeg laver ofte bananis eller bruger de frosne bananer i smoothies, brød eller grød. Men da jeg havde fryseren fuld af frosne bananer og bananer på bordet, som skulle spises her og nu, blev det til et lyn bananbrød, inspireret af denne fine blog. […]

  2. […] bagte mit bananbrød uden sukker forleden – kæmpe hit – især dagen […]

Leave a Reply