Honey, what’s for dinner?

Frokost herhjemme foregår oftest ikke i hjemmet, men det gjorde den forleden. Menuen stod på sæsonens lækreste grønsager med soya-marineret laks og kogte kartoffler toppet med citron og avocado. Det lyder måske fjollet når man siger det, men det her er en god måde at ‘rydde op’ i køleskabet og få brugt alle de grønsager man har liggende. Det handler om at blande en masse forskellige grøntsager i en wok, eller som i mit tilfælde verdens bedste keramiske pande, som jeg fik af min mor i sommer. Grønsagerne steges sådan så de stadig knaser en smule – hvis de får for meget bliver de slatne og kedelige.

Opskrift på laksemarinaden (225 g. laks):

  • 1/3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. soyasovs
  • 1 tsk. revet frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg

Lad marinaden stå i ca. 15 minutter før du steger laksen på en anden pande end den du steger grønsagerne i. Panden til laksen skal ikke smøres, da laksen allerede er marineret i rigeligt olie. Server de kogte kartofler under grønsagerne og afslut retten ved at fordele laksen på toppen! Pres en smule citron over laksen. Server avocadoen enten på toppen eller ved siden af. Velbekomme!

I made this for lunch the other day – boiled potatoes, seasonal veggies and ginger-marinated salmon topped off with lemon and avocado on top!

Du vil måske også kunne lide:

14 Comments on Honey, what’s for dinner?

  1. Ida
    12/11/2011 at 10:05 am (6 years ago)

    Det ser lækkert ud :)
    Elsker laks og avokado sammen :)

    Reply
    • Milana
      12/11/2011 at 10:13 am (6 years ago)

      Ja me too :) Og tigerrejer mums! Skal altså snart afprøve noget af det du har lavet med tigerrejer :)

      Reply
  2. Nanna
    12/11/2011 at 1:29 pm (6 years ago)

    Det ser lækkert ud! Har faktisk lige købt en ny wok i dag, så kunne være den snart skal testes :-)

    Reply
    • Milana
      12/11/2011 at 3:46 pm (6 years ago)

      Ja da :) Det er nemt og simpelt og laksemarinaden er vildt god :)

      Reply
  3. Marie-Louise
    12/11/2011 at 3:04 pm (6 years ago)

    Må man spørge hvad din “verdens bedste keramiske pande” er for én? Jeg står nemlig og ønsker mig nye pander osv. herhjemme, men kan sku ikke hitte ud af hvilken det skal være? :-)

    Reply
    • Milana
      12/11/2011 at 3:26 pm (6 years ago)

      Åhh den her er importeret fra Italien :S Mærket hedder Delimano – ved ikke om man kan købe den herhjemme. Men synes klart du skal ønske dig en keramisk – maden bliver hurtigere færdigt, intet brænder på og kødet er så saftigt :) Plus at den er ekstremt nem at gøre ren igen :)

      Reply
        • Milana
          13/11/2011 at 9:01 pm (6 years ago)

          Hmm ja, den er sikkert også rigtig god, men hvis du kan få fat i en keramisk pande, vil jeg helt klart anbefale det. Mange pander ‘koger’ maden – det gør den keramiske ikke. Det hele bliver så lækkert i den – mpske skulle jeg skrive en artikel om keramiske pander hehe :)

          Reply
  4. Sandra
    12/11/2011 at 11:30 pm (6 years ago)

    mmh… det ser lækkert ud!

    du har også en rigtig flot blog, følger dig nu :-)!

    Universbys.blogspot.com

    Reply
    • Milana
      13/11/2011 at 9:00 pm (6 years ago)

      Tusind tak, Sandra :-)

      Reply
    • Milana
      13/11/2011 at 9:00 pm (6 years ago)

      Hehe tak, Louisa :)

      Reply
  5. Dina
    14/11/2011 at 7:36 am (6 years ago)

    Avokado er verdens bedste opfindelse :)
    Men en ret man skal prøve tror jeg

    daysofdina.blogspot.com

    Reply
    • Milana
      14/11/2011 at 7:43 am (6 years ago)

      Jeg kan slet ikke forklare dig min kærlighed til avocado – jeg kunne spise det med alle retter hehe :) Tak for kommentaren, Dina :)

      Reply

Leave a Reply