Hjemmelavede squash-chips med parmesanost

healthy-snack

Transfedtsyrer, vegetabilsk olie, alt for mange kalorier og tilsætningstoffer er i hvert fald ikke noget man skal tænke på, når det kommer til denne hjemmelavede chips! Jeg ved ikke med jer, men hvis jeg har en pose chips i nærheden, kan jeg ikke glemme den, før den er stort set tom! Derfor køber jeg aldrig chips, men det betyder ikke, at jeg ikke kan nyde en knasende dessert. Jeg lavede disse lækre chips-alternativer forleden og skal skynde mig at sige, at bare for det er en sund udgave af noget vi alle sammen kender, så er det på ingen måde kedeligt eller mindre velsmagende. Har I prøvet squash-chips tidligere? Mit næste chips-projekt er at lave grønkålchips, som jeg viste på Instagram {@bymilana} forleden. 

Squash-chips
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 medium squash
  2. 1 spiseske olivenolie
  3. 1/2 dl parmesanost
  4. 1/2 dl rasp
  5. En knivspids salt
  6. En smule friskkværnet peber
Instructions
  1. Forvarm ovnen på varmluft - 200 grader. Smør bagepapiret med en smule ekstra olivenolie.
  2. Skær squashen i tynde skiver og bland dem med olivenolien i en skål. I en anden skål blandes parmesanost, rasp, salt og peber. Dyp hver skive squash ned i den tørre blanding - tryk det godt ned, så det sidder fast, og læg derefter hver skive på bagepladen med bagepapiret.
  3. Bag dem indtil de er sprøde og brune - ca. 10-20 minutter. Hold øje med dem og server straks!
Tasty Pretty Things http://tastyprettythings.dk/

squash-chipshealthy-chipssquash-chips

Du vil måske også kunne lide:

11 Comments on Hjemmelavede squash-chips med parmesanost

  1. sophie
    08/01/2014 at 2:04 pm (3 years ago)

    Det ser helt ekstremt godt ud! Må jeg prøve!

    Reply
    • Milana
      08/01/2014 at 2:16 pm (3 years ago)

      Det er så nemt at lave :) Tusind tak!

      Reply
    • Milana
      08/01/2014 at 3:51 pm (3 years ago)

      Det er superlækkert og nemt at lave og så slipper man for alt det fedtede stas ;)

      Reply
  2. Karina
    08/01/2014 at 5:09 pm (3 years ago)

    Bliver helt sulten nu :)

    Reply
    • Milana
      08/01/2014 at 6:03 pm (3 years ago)

      Hehe du må bare ud i køkkenet – de er supernemme at lave :)

      Reply
  3. rikke aa
    11/01/2014 at 7:21 pm (3 years ago)

    wow, det ser virkelig lækkert ud!! – og nemt

    Reply
    • Milana
      11/01/2014 at 11:17 pm (3 years ago)

      Det er rigtig nemt og smager så lækkert :)

      Reply
  4. Heidi
    19/01/2014 at 8:54 pm (3 years ago)

    Dem MÅ jeg bare lave, når mine gærflager dukker op med posten! (Vegansk alternativ til ostesmag i mad). For god damn, de ser LÆKRE ud! :D

    Reply
    • Milana
      19/01/2014 at 9:26 pm (3 years ago)

      Tak, Heidi! Uh ja, jeg elsker gærflager og bruger dem meget. Har lige lavet tofu-røræg med gærflager. Smager sindssyg godt! Poster det på bloggen snart. Hvor har du bestilt dem? Jeg køber mine i en helsebutik, men det er garanteret billigere på nettet ;)

      Reply
      • Heidi
        20/01/2014 at 2:47 am (3 years ago)

        De er egentlig bare bestilt fra http://www.med24.dk, som er lidt billigere end i en helsebutik (76,95kr for 180gram). Skal jo gerne være fra Natur-Drogeriet, som eftersigende skulle smage bedst. Har ikke prøvet så mange mærker selv, så nævner blot det, som andre har nævnt overfor mig :) Har faktisk kun prøvet dem i to omgange: pesto og hjemmelavet parmesan. Så det er stadig nyt for mig, men kan man ikke tåle mejeriprodukter, og savner ostesmagen, så må de altså bruges i stor stil, hehe :p

        Med i bestillingen er iøvrigt også sojagranulat (grov og fin), for savner altså også lidt den der kød-fornemmelse i mine retter.

        Reply

Leave a Reply