Fra morgen til aften: En lørdag med mad

I sidste uge var jeg så heldig, at få lov at anmelde nemlig.com – en virtuel butik med alt hvad ens madhjerte kunne begære. Jeg har altid været fristet af tanken om at bestille madvarer og slippe for lange kassekøer, tunge indkøbsposer og fejlkøb, som især slik tæt ved kassen.  Det der har holdt mig tilbage fra at shoppe online, er følgende:

 • Det lader til at være lidt dyrere end i mit supermarked 
 • Leveringsomkostninger (det koster ikke noget at være ude at handle)
 • Friskhed – jeg nævnte tidligere at jeg har lidt OCD når det kommer til udløbsdatoer

Min oplevelse med nemlig.com har gjort op med nogle af mine tvivl ved online madshopping og mere til. Jeg har fundet ud af følgende:

 • Friskhed skal man slet ikke tænke på, når det kommer til nemlig.com – de har en liste, hvor du kan se deres friskhedsgaranti på forskellige varer
 • 39 kr. i levering lige til døren
 • Priserne på frugt og grønt er lidt højere end i Netto, men der er supergode tilbud at finde på masser af varer!
 • Udvalget er gigantisk, og der er masser af økologi
 • Jeg bestilte mine varer kl. 23.30 fredag aften, de var på mit køkkenbord lørdag morgen kl. 11.00 leveret af to meget venlige herrer. Man bestemmer helt selv hvornår man ønsker at modatge sine varer
 • Eneste minus er de store hvide plastikposer som varerne bliver leveret i. Jeg har virkelig a thing against plastikposer! Måske kunne man lave en anden ordning for faste kunder?

Her får I så fire opskrifter på nogle af de lækre retter, jeg fik bikset sammen ud af mine nemlig.com lækkerier på en lørdag – hvor det er helt okay at spise en masse tomme kuhydrater;)

Start dagen med… Røræg alla Gordon Ramsey

Der er ikke noget bedre end at starte dagen med en god, sund og mættende morgenmad. Røræg er rimelig lige til, men der er flere forskelige måder at lave dem på, men den måde jeg synes de smager bedst på, er at lave dem som vist her af Gordon Ramsey. Æggene bliver ikke tørre, og smagen er helt anderledes når man laver dem på den måde. Og hvem vidste at man ikke skulle tilsætte salt til æggene til at starte med? Og at man ikke skulle piske dem før de var i gang med at stege?  

morgenmad morgenmad

Frokost… Ovenbagte søde kartoffelchips med purløgketchup

Søde kartofler er utroligt sunde og en helt vildt lækker snack man kan lave af dem, er ovenbagte pomfritter med rosmarin og olivenolie! Jeg tilføjede en smule purløg til min ketchup, som gjorde at den lige pludselig smagte meget mere frise – på den måde fik jeg en superlækker dip til mine søde fritter! {Det var lørdag, så der er overload på carbs denne dag!}

frokost frokost frokost

Slut dagen med… Rigatoni med cherrytomatsovs

Til aftensmad lavede jeg rigatoni med hjemmelavet tomatsovs – mmm! Rigatoni er min yndlingspasta, og selvom jeg ofte siger at alt er sødest i mini-versioner, så er disse gigantiske pasta penne noget helt vildt særligt. De har utroligt meget smag, og selv med en lille smule chili, olivenolige og hvidløg smager de helt fantastisk. Jeg valgte at lave en tomatsovs af cherrytomater, chili, hvidløg, olivenolie og basilikum, som både smagte godt, og så fin og anderledes ud! Supernem og hurtig aftensmad! Mmmm carbs…

aftensmad aftensmad DSC_0603

Til den søde tand… Hjemmelavet citron-/limeis

Sidst, men ikke mindst præsterede jeg at lave min allerførste hjemmelavede is! Yay! Og den blev ret så god, hvis jeg selv skal sige det. Min iselskende kæreste var også begejstret for den! Jeg lavede en citron-/limeis, og den smagte da så godt som den italienske is til 25 kr. per kulge på Bryggen. Alt du skal gøre for at få en lækker citron-/limeis er følgende:

Du skal bruge:

 • 500 ml piskefløde (38%)  yes sir – vi går all in om lørdagen, kan I se
 • 200 gram sukker
 • 4 pastauriserede æggeblommer
 • Saften og skallen fra 2 citroner og 1 lime

Fremgangsmåde:

I en skål pisker man sukker og æggeblommerne hvide. I en anden skål pisker man piskefløden til den er fast, og tilføjer frugtsaften. Man blander de to dele sammen forsigtig, og rører godt rundt med en dejske. Put blandingen i fryseren i mindst 4 timer før servering. Mmmm mums! Buon appetito!

is is is

Tak til nemlig.com for de lækre varer og den gode service!

Du vil måske også kunne lide:

9 Comments on Fra morgen til aften: En lørdag med mad

 1. Marina / cand.mor
  19/06/2013 at 5:16 pm (4 years ago)

  Min mad i dag. Morgenmad = yoghurt med müsli, frokost = en halv pita fra i mandags, eftermiddag = nogle summerbird mandler, aftensmad = lasagne. Kunne vi ikke bytte mad? Please…

  Reply
  • Milana
   26/06/2013 at 4:46 pm (4 years ago)

   Hahaha hvor er du sjov :)

   Reply
 2. Guapizimo
  19/06/2013 at 7:56 pm (4 years ago)

  Du laver altså lækker mad OG tager gode madbilleder og den is kunne jeg godt spise lige nu. Lyder i øvrigt godt det fungerer så fint med nemlig.com jeg kunne selv godt finde på at gøre brug af sådan en ordning.

  Reply
  • Milana
   26/06/2013 at 4:46 pm (4 years ago)

   Tusind tak og ja, det fungerede helt vildt godt og jeg skal helt sikkert bruge dem igen :)

   Reply
 3. Karina
  19/06/2013 at 8:21 pm (4 years ago)

  Det ser rigtig lækkert ud :)

  Reply
 4. Helle D. Larsen
  20/06/2013 at 10:24 am (4 years ago)

  Jeg er også meget begejstret for nemlig.com, men jeg er helt enig med dig i dine issues omkring plasticposerne. Dem har mit jeg-gør-hvad-jeg-kan-for-at-skåne-miljøet-hjerte det heller ikke godt med.

  Men jeg elsker godt nok at få mine dagligvarer bragt lige til døren, når det passer mig, da jeg stort set ikke ved noget værre end at handle…

  Reply
 5. Lullumut
  20/06/2013 at 10:11 pm (4 years ago)

  Som du dog kan blære dig med lækre billeder ;-) Du må hjælpe mig med et nyt objektiv og så lære mig at tage så flotte billeder :-) Og mums, jeg bliver jo så sulten.. Jeg har handlet hos nemlig.com og har selv skrevet om dem på min blog for et par år siden. Var godt tilfreds :-) Ved egentlig ikke hvorfor jeg ikke har brugt dem siden, når min hverdag nu har været så hektisk..

  Reply
 6. Amalie
  22/06/2013 at 11:49 am (4 years ago)

  … Nu er jeg sulten! haha :D

  Reply

Leave a Reply