En sund morgenmad + lidt om kanel

morgenmad

En god start på dagen er vigtig, hævder mange. Selv prøver jeg at blive bedre til at spise morgenmad, som oftest bliver skippet fordi jeg altid har så travlt om morgenen. En god morgenmad for mig består af noget let, som er hurtigt at lave, mætter og som gør, at man ikke får lyst til at synde inden frokost, fordi man er sulten. Denne morgenmad fik jeg forleden og den bestod af havregrød kogt på soyamælk – husk at læse bag på din soyamælk om der er tilsat sukker eller andre sager, som ikke hører til der – samt en masse lækre frugter toppet med en teske velsmagende kanel og økologisk honning. Af frugter foretrækker jeg bananer, blåbær, vindruer og friske/tørrede figner og et par nødder – i dette tilfælde valnødder – men sådan en lækker grød kan bestå af lige præcis det man kan lide og har ved hånden.  

sund-start-på-dagen

Hvilken kanel skal man vælge?

Mange mennesker bruger kanel i hverdagen uden at tænke over hvad det egentlig er for noget. Er den kanel der står i dit køkken overhovedet ægte? Den ægte kanel dyrkes i Sri Lanka og kaldes Ceylonkanel. Den er mildere i smagen end Kassiakanel, som er den kanel de fleste af os kender og bruger i dagligdagen.

Det, der er den helt store forskel mellem Ceylon- og Kassiakanel er indholdet af kumarin, et kemisk stof, som er skadeligt for mennesker. Kumarinindholdet er nemlig meget højere i Kassiakanel end i Ceylonkanel. Kassiakanel kan indeholde mellem 700-12.200 mg/kg, mens Ceylonkanel indeholder fra ikke målelige mængder (dvs. under detektionsgrænsen) til 190 mg/kg.

Kig derfor på din kanel og find ud af om det er den ægte vare du har i dit køkken! Ha’ en skøn søndag! Min står på træning og så skal jeg lave en lækker, raw food pecan pie! Mere om det på bloggen snart!♥

sund-morgenmad

Du vil måske også kunne lide:

12 Comments on En sund morgenmad + lidt om kanel

 1. Karina
  12/01/2014 at 10:19 am (4 years ago)

  Hvor ser det lækkert ud :)

  Reply
  • Milana
   12/01/2014 at 11:59 am (4 years ago)

   Tak, søde :)

   Reply
 2. Tanja
  12/01/2014 at 11:34 am (4 years ago)

  Så lærte man også lige noget på en søndag! Tak for god og gennemskuelig kanel-info :)

  Reply
  • Milana
   12/01/2014 at 12:00 pm (4 years ago)

   Det er jeg så glad for at høre, Tanja! Bare der er én der kan bruge det jeg skriver til noget, er det det hele værd ;) God dag!

   Reply
 3. A + K = ♥
  12/01/2014 at 12:32 pm (4 years ago)

  Det ser godt ud, jeg spiser også havregrød med frugt og kanel hver morgen – måske man lige skulle tjekke emballagen (;
  God søndag.

  – Anne

  Reply
  • Milana
   12/01/2014 at 10:02 pm (4 years ago)

   Det burde du især når du spiser det dagligt :) Ha’ en skøn kommende uge :)

   Reply
 4. Lullumut
  12/01/2014 at 1:07 pm (4 years ago)

  Tænk, det vidste jeg slet ikke om kanel :-)
  Mums, jeg kan godt lide havregrød, når det er lavet rigtigt. Købte det altid i New York med bl.a. kanel på. Elsker deres to go morgenmad :-) Irma har også nogle gode grød poser.

  Reply
  • Milana
   12/01/2014 at 10:03 pm (4 years ago)

   Det smager rigtig godt og hyggeligt med to-go :)

   Reply
 5. Lise/walkinrunout
  13/01/2014 at 12:41 pm (4 years ago)

  Umm jeg elsker kanel og putter det også rigtig gerne i alt slags mad…
  Jeg vidste slet ikke før, at aviserne osv, begyndte at skrive om at kanel var farligt, lige her inden jul, at der rent faktisk fandtes flere slags… og jeg var da også inde for at læse nøjere… om jeg nu var døden nær eller ej ha ha…
  Heldigvis er det ikke så slemt…
  – og din kombination af grød, frugt og kanel ser usandsynlig lækker ud.

  Reply
  • Milana
   13/01/2014 at 2:36 pm (4 years ago)

   Nej, man dør ikke af det…endnu! Haha… Ej pajt, men det er meget smart at være bevidst om hvad det er man spiser og lige pludselig er det måske mange steder man kan spare lidt på de skadelige stoffer. Generelt tror jeg på at man bare skal spise så naturligt som overhovedet muligt og undgå forarbejdede madvarer især sådan som pålæg, som rigtig mange danskere spiser. Mere om det en anden god gang her på bloggen :)

   Reply
 6. Guapizimo
  13/01/2014 at 6:25 pm (4 years ago)

  Jeg har faktisk ikke tænkt over at der var forskel på kanel, selvom jeg bl.a. elsker det i kage, dog er det oftest til jul jeg bruger det. Hvis jeg har den “forkerte” kanel i skabet må jeg se om jeg kan finde den rigtige :D

  Reply
  • Milana
   15/01/2014 at 1:22 pm (4 years ago)

   Det er også meget sjovt at der findes en ægte og en uægte en af slagsen ;)

   Reply

Leave a Reply