Drømmer om en {hybrid}bil

Jeg elsker at cykle og det var noget af det jeg savnede allermest da jeg boede i London, men her om vinteren har drømmen om en af de lækre nye biler vokset sig større og større og hvis økonomien var til det, ville valget helt sikkert falde på en af de lækre og miljøvenlige hybridbiler.

Hybridbil

Hvis det står til mange politikere, så skal alle biler enten være el- eller hybridbiler så snart som muligt. Hybridbiler er en del af den grønne bølge, der har ramt verdenen – den vestlige verden i hvert fald.

Hybridbiler eksisterer dog i et beskedent tal i dag, i Danmark og kan være forholdsvise dyre her i landet i forhold til konventionelle biler. Det gør det ikke ligefrem nemmere for forbrugere at blive “grønnere”. Folk handler tilsyneladende mere med fornuften end med etikken. Hvis man kigger sig om i f.eks. hovedstandens bybillede, er det mest busser og få taxaer der kører hybrid.

Men hvad er hybridbiler, og hvorfor er de en del af denne grønne bølge?

Jeg sparer jer for tekniske udfoldelser, men kort sagt er hybridbiler, biler der både har en almindelige brændselsmotor og en el-motor. Disse supplerer hinanden, og i sidste ende udleder bilen mindre CO2 og bruger færre naturressourcer (olie til benzin).

Der har været diskussioner, om produktionen af hybridbiler faktisk skadede miljøet mere end det reducerede mængde CO2-udledning gavnede – men vi håber selvfølgelig at den nye generation af hybridbiler gør op med dette, i det store regnstykke.

Det er svært at argumentere imod hybridbiler, for på nær prisen, er der klart kun fordele ved dem. Private organisationer er i gang med at opstille ladestationer i hele landet, men det er stadig en proces i udvikling. Forhåbentligt ser vi flere hybridbiler i fremtiden.

Du vil måske også kunne lide:

Leave a Reply