Blomkålspizza – Opskrift på en sund pizza

blomkål-pizza

Det er fredag og for nogen måske endda pizza-aften! Pizza er en af mine yndlingsretter, men ikke noget jeg spiser så tit. Hvis den skal være ordentlig, skal dejen være hjemmelavet, og det er ikke noget jeg som regel tager mig til, efter en lang dag på arbejde. En anden grund til at jeg ikke får pizza særlig ofte skyldes det simple faktum at det ikke er det sundeste man kan spise. Jeg fandt denne gode opskrift hos Madbanditten, og selvom jeg ikke selv kører en LCHF kur – jeg bryder mig ikke om high fat delen – er der en hel masse gode opskrifter, til alternative retter.

Denne pizza kan selvfølgelig aldrig erstatte en ægte italiensk pizza, men jeg ser det heller ikke som en erstatning, men egentlig en ret for sig. Blomkålsbunden har en lækker, nøddeagtig smag og er blød og knasende på samme tid. Pizzaen mætter rigtig godt, uden overhovedet at indeholde et gram hvedemel.  En rigtig god og nem ret, til de dage, hvor man har lyst til en pizza, men ikke ønsker det tunge alternativ. Bonusinfo: Også perfekt til frokost dagen efter! God weekend♥

blomkål-pizza-opskrift

Blomkålspizza
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 helt blomkålshoved revet fint i foodprocessor
 2. 2 æg
 3. 1 håndfuld revet ost (gerne en med lidt smag i)
 4. salt, peber, oregano
Instructions
 1. Alle ingredienser blandes og lægges ud på en bageplade. Brug hænderne til at glatte dejen ud over det hele uden huller. Herefter bages bunden alene i ovnen i 12-13 min. ved 250 grader varmluft. Tag bunden ud af ovnen når den begynder at blive lidt brun i kanterne.
 2. Pizzatoppingen afhænger af smag og behag. På min havde jeg en hjemmelavet tomatsovs, små gule zucchini og mozzarella samt frisk basilikum.
Adapted from Madbanditten
Adapted from Madbanditten
Tasty Pretty Things http://tastyprettythings.dk/
Du vil måske også kunne lide:

10 Comments on Blomkålspizza – Opskrift på en sund pizza

 1. Katrine Guldbæk
  03/01/2014 at 11:35 am (4 years ago)

  Mums, hvor ser det lækkert ud! Den skal jeg helt sikkert prøve af :-)

  Reply
  • Milana
   03/01/2014 at 12:10 pm (4 years ago)

   Det kan anbefales :) Smager supergodt!

   Reply
 2. Maria Dabelsteen
  03/01/2014 at 11:48 am (4 years ago)

  Hvor ser det lækkert ud :-) Havde i morges besluttet mig for at vi skal have fredags-pizza i aften, så jeg vil forsøge mig med blomkålspizzaen – har faktisk længe ville forsøge mig med den, men det er aldrig blevet til noget, så tak for inspirationen søde Milana :-)

  Knus Maria

  Reply
  • Milana
   03/01/2014 at 12:11 pm (4 years ago)

   Hehe så er det perfekt timing jo! Vær opmærksom på at dejen jo ikke er ligeså fast som på en almindelig pizza så den skal helst spises med kniv og gaffel :) Fortæl endelig hvad du synes om den.

   Godt Nytår, søde <3

   Reply
 3. Sofies closet
  03/01/2014 at 3:36 pm (4 years ago)

  Mums, hvor ser det bare lækkert ud. Det skal jeg helt sikkert prøve en dag :D

  Reply
  • Milana
   03/01/2014 at 4:51 pm (4 years ago)

   Det er supergod, hvis man vil prøve noget nyt og lækkert :)

   Reply
 4. Karina
  03/01/2014 at 5:54 pm (4 years ago)

  Det ser egentlig meget lækkert ud :)

  Reply
  • Milana
   03/01/2014 at 6:06 pm (4 years ago)

   Det er den også – selv med blomkålsbund ;)

   Reply
 5. Rabeea
  26/10/2014 at 7:11 pm (3 years ago)

  Svate1 pravda tohle patřed do šatny a možne1 ani tam ne při takove9 fazf3ně je neysmsl se dohadovat. My musedme bfdt nahoře všude kam teď přijedem. Teď ne1s už budou bre1t jako velmi silne9ho soupeře a půjde z ne1s respekt. Teď teprve uke1žem že roztočene1 vrtule se blbě zastavuje.

  Reply
 6. fake rolex
  05/11/2014 at 10:42 am (3 years ago)

  At the same time, they are very good-looking fashion accessories particularly for the fashion designer ladies. If we wrap up the entire situation we will merely say that they are the most influential and trendy watches. So they would definitely transform your entire lifestyles in an immaculate shape.
  fake rolex http://www.prosveshenie.tv/index_old.php

  Reply

Leave a Reply